ТОП-5 рецептів весняних салатів: смачні та корисні страви

Весняні салати — це легкі та поживні страви, що забезпечують організм необхідними вітамінами та мікроелементами після зимових холодів.

Вони відмінно підходять як для легкого обіду, так і для святкових столів. Пропонуємо вам добірку з п’яти смачних і простих рецептів, які обов’язково стануть улюбленими стравами цієї весни.

1. Салат із молодим картоплею та зеленню

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 1 маленький пучок зеленої цибулі
  • 1 огірок
  • 1 маленький пучок петрушки
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності, охолодіть і наріжте на кружечки. Очищені огірки наріжте тонкими скибочками. Зелень цибулі і петрушки наріжте дрібно. Змішайте всі інгредієнти в мисці, заправте олією і лимонним соком. Додайте сіль та перець за смаком. Цей салат має дуже ніжний смак і є ідеальним для ранкових або обідніх трапез.

2. Салат із свіжих овочів та авокадо

Інгредієнти:

  • 1 авокадо
  • 2 помідори
  • 1 огірок
  • 1 червона цибулина
  • Листя салату (можна використовувати мікс)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Овочі помийте та наріжте на дрібні кубики.

Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку та наріжте м’якоть.

Листя салату порвіть руками на невеликі шматочки.

Змішайте всі інгредієнти, заправте олією, бальзамічним оцтом, додайте сіль і перець.

Цей салат не тільки свіжий, але й дуже поживний завдяки авокадо, яке є джерелом корисних жирів.

3. Салат із редискою та яйцями

Інгредієнти:

  • 1 пучок редиски
  • 2 яйця
  • 1 огірок
  • 2 ст. л. сметани
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Відваріть яйця до твердого стану та наріжте кубиками.

Редиску і огірки наріжте тонкими скибочками.

У великій мисці змішайте всі інгредієнти, заправте сметаною та додайте сіль і перець за смаком.

Цей салат — класичний весняний варіант, який можна приготувати дуже швидко.

4. Салат із шпинатом і квасолею

Інгредієнти:

  • 200 г шпинату
  • 100 г вареної червоної квасолі
  • 1 маленький червоний перець
  • 1/2 червоної цибулі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. меду
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Шпинат помийте та наріжте великі листочки.

Перець наріжте тонкими смужками, цибулю — півкільцями.

Змішайте всі інгредієнти в мисці.

Для заправки змішайте оливкову олію, мед, сіль та перець, і полийте салат.

Цей салат є дуже легким і корисним, завдяки шпинату, який багатий на вітаміни та антиоксиданти.

5. Салат із руколою та пармезаном

Інгредієнти:

  • 100 г руколи
  • 50 г сиру пармезан
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Руколу промийте і порвіть руками на дрібні частини.

Пармезан наріжте тонкими пластинками або натріть на тертці.

Горіхи подрібніть на крупні шматочки.

Змішайте всі інгредієнти в мисці, заправте олією і оцтом, додайте сіль і перець.

Цей салат дуже пікантний і смачний завдяки поєднанню руколу і пармезану, а волоські горіхи додають йому хрусткості.

Джерело