ТОП-5 лимонадів, які легко приготувати вдома: освіжаючі рецепти для спекотних днів

18:32, Сьогодні

Надійне джерело

Літо — найкращий час, аби побалувати себе натуральними охолоджувальними напоями.

Пропонуємо п’ять цікавих рецептів лимонаду, які легко повторити з простих інгредієнтів.

1. Класичний лимонад з м’ятою

Інгредієнти:

  • 3–4 лимони

  • 1 л води

  • 3–4 ст. л. цукру або меду

  • жменя свіжої м’яти

  • лід за бажанням

Приготування:

  1. Вичавіть сік з лимонів.

  2. У глечик додайте лимонний сік, воду, цукор (або мед), м’яту.

  3. Перемішайте та поставте охолоджуватись у холодильник на 30 хв.

  4. Подавайте з кубиками льоду.

2. Огірковий лимонад із лаймом

Інгредієнти:

  • 1 великий огірок

  • 2 лайми

  • 1 л води

  • 2 ст. л. цукру або меду

  • листочки м’яти

Приготування:

  1. Наріжте огірок кружечками або натріть на тертці.

  2. Вичавіть сік з лаймів.

  3. Змішайте всі інгредієнти, додайте м’яту, дайте настоятись.

  4. Подавайте охолодженим.

Порада: якщо змішати в блендері частину огірка з водою, вийде ще більш освіжаючий смак.

3. Ягідний лимонад (полуниця або малина)

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці або малини

  • 2 лимони

  • 1 л газованої або негазованої води

  • 2–3 ст. л. меду або сиропу

  • лід

Приготування:

  1. Збийте ягоди в блендері з лимонним соком і медом.

  2. Процідіть масу через сито.

  3. Додайте воду та лід. Добре перемішайте.

Фішка: якщо використовуєте газовану воду — додавайте її перед подачею, щоб лимонад був ігристим.

4. Лавандовий лимонад — ароматне заспокоєння

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Заваріть лаванду в 200 мл гарячої води (на 10 хв).

  2. Вичавіть лимонний сік.

  3. Процідіть настій, додайте лимонний сік, мед або цукор та решту води.

  4. Охолодіть — і насолоджуйтесь унікальним квітковим смаком.

5. Базиліковий лимонад з апельсином

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Вичавіть сік з апельсинів і лимонів.

  2. Розітріть базилік із цукром у ступці (або просто розімніть ложкою).

  3. Змішайте всі інгредієнти, додайте воду та охолодіть.

Порада: фіолетовий базилік надає не лише аромату, а й гарного фіолетового відтінку.

Важливо:

  • Завжди пробуйте напій перед подачею — за потреби додайте цукру, соку або води.

  • Для насиченішого смаку дайте лимонаду настоятися в холодильнику 1–2 години.

  • Декоруйте склянки м’ятою, скибками лимона або ягідками — це створює атмосферу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело