ТОП-10 ідей літніх сніданків з простими рецептами

Літній сніданок — це більше, ніж просто їжа.

Це настрій нового дня, ковток енергії і момент для себе. У спеку організм потребує легшої, вітамінної їжі, тож важливо обирати страви, які не обтяжують, але заряджають. Ми зібрали 10 перевірених ідей літніх сніданків — із рецептами, які можна легко втілити навіть о 7-й ранку.

1. Смузі-боул із ягодами та бананом

Інгредієнти:

  • 1 стиглий банан (заморожений)
  • 1/2 склянки полуниці або малини
  • 1/2 склянки грецького йогурту
  • 1/3 склянки рослинного молока
  • 1 ст. л. насіння чіа
  • 2–3 ст. л. граноли
  • свіжі ягоди, кокосові пластівці — для подачі

Рецепт: Збити банан, полуницю, йогурт та молоко у блендері до густої маси. Перелити в глибоку миску. Посипати гранолою, ягодами та кокосовими пластівцями. Їсти ложкою!

2. Авокадо-тост з яйцем пашот

Інгредієнти:

  • 1 скибка цільнозернового хліба
  • 1/2 стиглого авокадо
  • 1 яйце
  • сіль, перець, лимонний сік
  • руколи або мікрозелені — жменя

Рецепт: Зваріть яйце пашот. Авокадо розімніть виделкою з сіллю й лимонним соком. Підсмажте хліб, намажте авокадо, зверху покладіть яйце, додайте руколу.

3. Йогуртовий парфе

Інгредієнти:

  • 150 г натурального йогурту
  • 3 ст. л. граноли
  • 1/2 банана
  • 1/2 персика
  • жменя чорниці

Рецепт: У склянку викладіть шарами: йогурт, гранола, шматочки фруктів. Повторити ще раз. Можна зробити напередодні ввечері.

4. Чіа-пудинг з манго

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. насіння чіа
  • 200 мл кокосового або мигдалевого молока
  • 1 ч. л. меду або кленового сиропу
  • 1/2 манго (нарізати кубиками)

Рецепт: Увечері змішайте чіа, молоко і мед. Залиште в холодильнику. Вранці — перемішайте і додайте шматочки манго.

5. Тост з рікотою та інжиром

Інгредієнти:

  • 1 скибка житнього хліба
  • 2 ст. л. сиру рікота
  • 1–2 свіжих інжира
  • 1 ч. л. меду
  • листочок м’яти — для прикраси

Рецепт: Підсмажити хліб, намастити рікотою. Інжир нарізати скибочками, викласти зверху. Полити медом. Прикрасити м’ятою.

6. Омлет зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ст. л. молока
  • жменя молодого шпинату
  • сіль, перець
  • 1 ч. л. оливкової олії

Рецепт: Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем. На пательні розігрійте олію, додайте шпинат — трохи припустіть. Залийте яйцями. Смажте 2–3 хв до готовності.

7. Холодна вівсянка (overnight oats)

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1/2 склянки рослинного молока
  • 1/2 банана
  • 1 ч. л. насіння льону
  • кілька ягід або фруктів

Рецепт: У банку насипати вівсянку, додати молоко, нарізаний банан, насіння. Добре перемішати, накрити кришкою і залишити в холодильнику на ніч. Вранці додати ягоди.

8. Тартин із хумусом і овочами гриль

Інгредієнти:

  • 1 скибка хліба (наприклад, з цільного зерна)
  • 2 ст. л. хумусу
  • 2 кружальця кабачка
  • 2 шматочки баклажана
  • 1 шматочок печеного перцю
  • зелень

Рецепт: Овочі трохи збризнути олією, обсмажити на грилі або сковороді-гриль. На хліб намастити хумус, зверху — овочі й зелень.

9. Кокосові панкейки з ягодами

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 1/2 склянки кокосового молока
  • 1/2 склянки борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • ягоди, мед — для подачі

Рецепт: Змішайте всі інгредієнти до однорідності. Смажте на сухій антипригарній сковороді з обох боків до золотистості. Подавайте з ягодами й медом.

10. Фруктовий салат з м’ятою та лаймом

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки кавуна (кубиками)
  • 1/2 нектарина
  • кілька виноградин
  • 1/2 ківі
  • 1 ч. л. соку лайма
  • листочки м’яти

Рецепт: Фрукти нарізати кубиками, змішати в мисці. Збризнути соком лайма, додати порвану м’яту. Подавати охолодженим.

Літо — чудова пора для того, щоб урізноманітнити сніданки, зробити їх не лише корисними, а й красивими. Створіть собі ранкову традицію: збивати смузі, сервірувати панкейки або збирати свій боул — і день почнеться зовсім інакше. Їжте з задоволенням, на здоров’я!

Джерело: 032.ua

Джерело