Спалах сальмонельозу у Львові. Десятки людей в інфекційній лікарні

Кількість клієнтів китайського ресторану, які отруїлися неякісними харчами, знову збільшилася.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, пише DailyLviv.com.

“У КНП ЛОР “Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня” продовжують отримувати лікування 75 людей, з них 9 дітей. Від шести виділено Salmonella enteritidis. Дослідження тривають”, – наголосили в центрі.

Нагадаємо, власник китайського ресторану у Львові отруївся разом з гостями і пообіцяв сплатити всі рахунки за їхнє лікування.

16 липня на 22.00 у Львові до медичних закладів з харчовим отруєнням звернулись 43 особи.

Станом на ранок 17 липня у КНП ЛОР “Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня” перебувало вже 56 людей, з них 8  дітей до 18 років.

17 липня ввечері повідомляли про 65 хворих, з яких 9 дітей. 

Як найчастіше люди інфікуються збудником сальмонельозу:

Харчовий шлях:

М’ясо та птиця: Недостатньо  термічно оброблене м’ясо, особливо птиця, є основним джерелом сальмонел. 

Яйця: Яйця, особливо сирі або недостатньо просмажені чи проварені, можуть містити сальмонелу. 

Молоко та молочні продукти: Непастеризоване молоко та продукти з нього також можуть бути джерелом інфекції. 

Овочі та фрукти: Забруднені овочі та фрукти, які не були ретельно вимиті, можуть містити сальмонелу (але це буває значно рідше). 

Водний шлях:

Зараження може  виникнути при вживанні забрудненої води або під час купання в забруднених водоймах. 

Контактно-побутовий шлях:

Побутові предмети та поверхні, забруднені фекаліями, можуть бути джерелом інфекції (пам’ятаємо про прибирання і гігієну рук!!!). 

Важливо:

Сальмонели можуть потрапити у харчові продукти від тварин, які є носіями бактерій, або через контакт з фекаліями. 

Дотримання правил гігієни, зокрема ретельне миття рук та термічна обробка продуктів, є важливими для профілактики сальмонельозу. 



Джерело