Кількість клієнтів китайського ресторану, які отруїлися неякісними харчами, знову збільшилася.
Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, пише DailyLviv.com.
“У КНП ЛОР “Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня” продовжують отримувати лікування 75 людей, з них 9 дітей. Від шести виділено Salmonella enteritidis. Дослідження тривають”, – наголосили в центрі.
Нагадаємо, власник китайського ресторану у Львові отруївся разом з гостями і пообіцяв сплатити всі рахунки за їхнє лікування.
16 липня на 22.00 у Львові до медичних закладів з харчовим отруєнням звернулись 43 особи.
Станом на ранок 17 липня у КНП ЛОР “Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня” перебувало вже 56 людей, з них 8 дітей до 18 років.
17 липня ввечері повідомляли про 65 хворих, з яких 9 дітей.
Як найчастіше люди інфікуються збудником сальмонельозу:
Харчовий шлях:
М’ясо та птиця: Недостатньо термічно оброблене м’ясо, особливо птиця, є основним джерелом сальмонел.
Яйця: Яйця, особливо сирі або недостатньо просмажені чи проварені, можуть містити сальмонелу.
Молоко та молочні продукти: Непастеризоване молоко та продукти з нього також можуть бути джерелом інфекції.
Овочі та фрукти: Забруднені овочі та фрукти, які не були ретельно вимиті, можуть містити сальмонелу (але це буває значно рідше).
Водний шлях:
Зараження може виникнути при вживанні забрудненої води або під час купання в забруднених водоймах.
Контактно-побутовий шлях:
Побутові предмети та поверхні, забруднені фекаліями, можуть бути джерелом інфекції (пам’ятаємо про прибирання і гігієну рук!!!).
Важливо:
Сальмонели можуть потрапити у харчові продукти від тварин, які є носіями бактерій, або через контакт з фекаліями.
Дотримання правил гігієни, зокрема ретельне миття рук та термічна обробка продуктів, є важливими для профілактики сальмонельозу.