Але додають свої особливості.
У серпні, коли сливи достигають, у Львові готують американські пироги, що здобули популярність завдяки рецепту, опублікованому у газеті The New York Times багато років тому, повідомляє DailyLviv.com.
Кажуть, що газета The New York Times кілька років поспіль на численні запити американських домогосподарок публікувала цей рецепт пирога зі слив. Врешті-решт, терпець головного редактора втратився, і газета надрукувала рецепт великими літерами востаннє, щоб його можна було видрукувати й повісити на холодильник.
Врешті-решт, кожна господиня адаптувала сливовий пиріг відповідно до смаків своєї родини. Зокрема, на кухні редакції DailyLviv.com модифікували американський рецепт.
Пиріг став менш солодким — додали 80 грамів цукру замість звичних 150. Також пиріг посипали пісочною крихтою або штрейзелем (від нім. streusel — розсипчаста посипка), якого не було в оригінальному рецепті. Його приготували з масла, борошна та цукру в пропорції: 80 грамів, 40 і 30.
Кількість цукру на кожному етапі намагались зменшити, натомість використали безліч слив. Але, щоб вони не потекли в духовці, краще вибирати твердіші, й добре — коли вони ще й солодкі.
Інгредієнти:
цукор – 150 г;
масло вершкове – 120 г;
борошно – 150 г;
яйце куряче – 2 штуки;
розпушувач тіста або харчова сода – 1 чайна ложка (ми використали соду);
сіль – щіпка;
ваніль за смаком;
сливи – 12 штук;
кориця – 1 чайна ложка.
Масло кімнатної температури слід збити з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. Додавати яйця по одному, продовжуючи збивати.
Далі потрібно всипати просіяне борошно і соду, та вимісити ложкою до однорідності маси.
Негусте тісто перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом догори (в класичному рецепті – до тіста).
У рецепті The New York Times радять змішати 2 столові ложки цукру і 1 чайну ложку кориці. Посипати зверху по сливах. Ми ж посипали сливи однією ложкою кориці, а зверху — штрейзелем, який частково ввібрав рідину зі слив і утворив крихку скоринку.
Випікати пиріг слід у розігрітій до 170 градусів духовці 45-50 хвилин до золотистої скоринки.