Ілюстративне фото
Середина й кінець літа – це час, коли на кухні щодня постає знайоме питання: «А що б іще зробити з тих кабачків?». «Твоє місто» зібрало кілька цікавих рецептів, які допоможуть урізноманітнити сезонне меню.
Спагеті з кабачків
-
Для цього рецепту невеликий кабачок (або половинка) потрібно натерти на тертці для моркви по-корейськи і додати до нього подрібнений зубчик часнику.
-
На розігріту сковорідку з олією додайте ще один зубчик часнику, але вже не дрібно нарізаний, бо після обсмажування його треба викинути.
-
Додаємо нарізану кубиками копчену ковбасу і обсмажуємо до скоринки. Туди ж викидаємо наш натертий кабачок і наливаємо 3 столові ложки води.
-
Перемішуємо, додаємо вершковий сир і трохи чорного перцю.
-
Ще раз перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
-
Для подачі посипаємо сиром і ще трохи перчимо.
Кабачки по-корейськи (на 1 кг кабачків)
-
Помиті кабачки нарізаємо брусочками, перекладаємо у глибоку миску, додаємо сіль, цукор і перемішуємо.
-
Одну моркву чистимо і нарізаємо на тертці по-корейськи, додаємо сіль, перець, зелень і перемішуємо з кабачками.
-
Беремо невелику глибоку посудину. Вливаємо по 2 ст. л. оцту та соєвого соусу, додаємо 1 ч.л. кунжуту. Цим заливаємо кабачки, ретельно перемішуємо і залишаємо у холодильнику на добу.
Цю страву можна використовувати як салат, так і як закуску.
Мініпіца з кабачків
-
Беремо один середній кабачок, натираємо на тертці і залишаємо на 25 хв.
-
Окремо нарізаємо на кружальця 150 не сосисок.
-
Натираємо сир, з’єднуємо майонез і кетчуп для соусу.
-
З кабачків зливаємо сік, додаємо одне яйце, 3 ст. л. борошна, трохи меленого перцю і перемішуємо до однорідної консистенції.
-
Робимо “палянички” діаметром 10 см і ставимо на розігріту пательню. Обсмажуємо з однієї сторони, перевертаємо і намащуємо соусом.
-
Потім викладаємо сосиски і посипаємо сиром. Пательню накриваємо кришкою і на маленькому вогні смажимо до готовності.
-
Перед подачею можна посипати зеленню.
Мариновані кабачки на зиму без стерилізації
Швидкий і зручний рецепт без стерилізації. Знадобиться:
-
1,5–2 кг кабачків -
30 г кропу і 30 г петрушки -
2–3 зубчики часнику -
2–3 гвоздики -
5–6 горошин запашного перцю -
1 л води -
1 ст. л. солі -
2 ст. л. цукру -
1 ч. л. оцтової есенції на літрову банку
Кабачки нарізати кружальцями по 2 см, часник — навпіл. У стерильні банки викласти часник, зелень, кабачки, гвоздику й перець. Залити окропом, накрити і залишити на 10 хвилин.
Потім приготувати розсіл: у воду додати сіль і цукор, закип’ятити. Злити першу воду з банок і залити гарячим розсолом. Додати оцтову есенцію, закатати, перевернути й кілька разів обережно потрясти банку.
Кабачкова намазанка
Вам знадобиться:
-
кабачок 250 г; -
сіль 1/2 ч.л; -
цукор 1 ч.л; -
яблучний оцет 1 ст.л; -
олія 1 ст.л; -
часник 3 зубчики; -
кріп 5 гілочок; -
насіння соняшника 50 г; -
хліб для подачі.
Спосіб приготування
Кабачок помити, витерти паперовим рушником, нарізати дрібним кубиком, перекласти в миску.
Додати сіль, цукор, оцет, олію, січений кріп і часник. Дати постояти 1 годину, відцідити сік.
Викласти на підсмажений шматок хліба, присипати подрібненим насінням соняшника.
Кабачки запечені з лимоном та часником
-
2 кабачки -
½ ч. л. солі -
1 ч. л. суміші спецій “Копчена паприка, липа, материнка” -
сік чверті лимона -
2 ст. л. ароматної олії -
3 зубчики часнику