Літні малосольні огірки. Не використовуйте сіль з антизлежувачем

Йдеться, зокрема, про імпортну сіль турецького походження.

Перевірений рецепт швидких малосольних огірків від досвідчених кулінарів.

Основні інгредієнти:

огірки (середнього розміру),

вода,

сіль (кам’яна, не йодована, без антизлежувача),

зелень (кріп, листя хрону, вишні, смородини),

часник,

перець горошком (чорний та духмяний).

Додаткові інгредієнти (за бажанням):

листя хрону,

лавровий лист,

гострий перець,

м’ята, розмарин, любисток та інші трави. 

Класичний спосіб (готовність через добу)

Огірки замочити у воді на кілька годин для більшої хрумкості.

На дно банки покласти зелень, спеції, часник.

Укласти огірки.

Залити гарячим розсолом (сіль кам’яна, вода). Не використовувати сіль з антизлежувачем!

Залишити на добу при кімнатній температурі, потім в холодильник. 

Розсіл для малосольних огірків має бути помірно солоним, зазвичай – 2-3 столові ложки солі на літр води. 

Для швидшого просолювання можна обрізати кінчики огірків.

Довідка

Сіль з антизлежувачем – це кухонна сіль, до складу якої додають речовини, що запобігають її злежуванню в грудки. Зазвичай використовують кальцію силікат або калію фероціанід. Ці добавки не змінюють смак солі, але вони псують квашений продукт.

Цьогоріч імпортна сіль, зокрема турецького походження, заполонила український ринок. Головна небезпека криється в майже непомітній на упаковці добавці — E536, або фероціанід калію, який перетворює огірки на слизьку масу. 

 

 

 



Джерело