«Китайський привіт», пивний бар та оновлена піцерія у центрі. У Львові відкрили близько 10 нових закладів

Протягом травня – липня цього року один заклад у Львові оновили та ще кілька відкрили.

Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто


Японське кафе Tomoshibi у центрі Львова


У центрі Львова, на вулиці Лесі Українки, 21, почало працювати кафе японської кухні Tomoshibi. Назва перекладається як «вогневе світло». Заснували заклад Такеру та Еріка Хаяма. У меню — чотири варіанти рамену, три види карі, донбурі (різновид боулу), онігірі, гьодзе (японські пельмені), а також карааге — обсмажене м’ясо або риба. Всередині — 30 місць, ще 12 — на літній терасі.


Zag cafe Dessee у мистецькій галереї


На базі галереї Zag у Львові відкрили кав’ярню Zag cafe Dessee. Вона виросла з онлайн-проєкту Dessee, який спеціалізується на десертах, тортах і кенді-барах для подій. Це перший офлайн-заклад бренду. У кав’ярні 34 місця. Вона розташована поряд з експозицією картин, тож гості можуть насолоджуватися мистецтвом під час кавування.


Китайський привіт 


У липні на вул. Вороного, 3 у Львові офіційно відкрили заклад «Китайський привіт» ресторатора Міші Кацуріна. Це мережа закладів, яка дотепер була лише в Києві, а тепер і у Львові. Тут подають автентичні китайські страви — від цзяоцзи та бао до качки в гострому соусі, локшини, салатів і навіть смажених цвіркунів. У меню є й супи, десерти на кшталт бананів у клярі та різні чаї.


Ламбік-бар від «Правди» на !FESTrepublic


Пивоварня «Правда» відкрила новий тап-рум на базі !FESTrepublic — ламбік-бар у підвальному приміщенні на вул. Старознесенській, 24–26, одразу біля пивоварні. Це 140 квадратних метрів і 70 посадкових місць. У барі пропонують «ламбіки» — особливі сорти пива, які дозрівають у винних бочках просто на очах відвідувачів. Наразі постійно доступні шість сортів, а ще 130 бочок — у процесі дозрівання.


Кафе «Митці» зі стрітартом на площі Ринок


На пл. Ринок, 25, у травні запрацювало кафе «Митці». Львівські графіті-художники оформили обидва поверхи закладу у власному стилі. В меню — сніданки, бургери, закуски, піца, десерти. Є також мінус перший поверх, де планують відкрити спікізі-бар з класичними коктейлями, арт-естетикою і власним меню.


Раменна Koji на Угорській


Koji — нова раменна у Львові, що відкрилась на вул. Угорській, 14. У меню — чотири види рамену, фо бо, том ям, японський десерт «танцююча капібара», онігірі й азійські закуски. Пропонують 15 сортів чаю: японські, китайські, пуери, улуни, чабані. Інтер’єр — мінімалістичний, з шибарі-плюшевими іграшками. На стіні напис: «Сьорбай. Дихай. Будь» — як гасло підтримки та філософія смакування.


Паста-бар Spiro на Стрийській


26 червня на вул. Стрийській, 200а, запрацював Spiro — паста-бар із пастою з локального борошна, піцою на заквасці з крафтовими сирами та буратою власного виробництва. У винній карті — українські вина, а коктейлі готують на основі українського алкоголю. Два зали на 53 місця й літня тераса на березі озера на 20 місць. Заклад доступний для маломобільних і відкритий для гостей із тваринами.


Рестарт Atelier 19 поблизу площі Ринок


На вул. Староєврейській, 19, у червні відкрили оновлений ресторан італійської кухні Atelier 19. Заклад оновили: додали акцент на свіжу хендмейд-пасту і перезапустили формат піци на дровах. Інтер’єр передає атмосферу старого Риму з поєднанням сучасної графіки, ручного плетіння, мармуру й антикварного декору. Простір поділено на зал з відкритою кухнею, другий поверх із баром та літній майданчик. Ресторан позиціонують як «італійський вікенд у Львові».


Кафе «Перетин»


Кафе «Перетин» в червні почало роботу на вулиці Шевченка, 60 у Львові. У стравах орієнтуються на «здорове харчування» – тут можна спробувати класичні низькокалорійні десерти без цукру,  лактози, глютену чи яєць. Простір наповнили сучасними меблями українських виробників, також є тканинні елементи з льону та мішковини.


Нагадаємо, про те, як змінюється ресторанна культура У Львові та в Києві та яка кухня найпопулярніша серед українців читайте тут.






Джерело