прості та смачні рецепти на кожен день

Кабачки – один із найуніверсальніших овочів літа. Вони недорогі, швидко готуються, мають нейтральний смак і чудово поєднуються з різними продуктами.

Ілюстративне фото


Середина й кінець літа – це час, коли на кухні щодня постає знайоме питання: «А що б іще зробити з тих кабачків?». «Твоє місто» зібрало кілька цікавих рецептів, які допоможуть урізноманітнити сезонне меню.


Спагеті з кабачків


  1. Для цього рецепту невеликий кабачок (або половинка) потрібно натерти на тертці для моркви по-корейськи і додати до нього подрібнений зубчик часнику. 


  1. На розігріту сковорідку з олією додайте ще один зубчик часнику, але вже не дрібно нарізаний, бо після обсмажування його треба викинути.


  1. Додаємо нарізану кубиками копчену ковбасу і обсмажуємо до скоринки. Туди ж викидаємо наш натертий кабачок і наливаємо 3 столові ложки води.


  1. Перемішуємо, додаємо вершковий сир і трохи чорного перцю.


  1. Ще раз перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин. 


  1. Для подачі посипаємо сиром і ще трохи перчимо.


Кабачки по-корейськи (на 1 кг кабачків)


  1. Помиті кабачки нарізаємо брусочками, перекладаємо у глибоку миску, додаємо сіль, цукор і перемішуємо.


  1. Одну моркву чистимо і нарізаємо на тертці по-корейськи, додаємо сіль, перець, зелень і перемішуємо з кабачками. 


  1. Беремо невелику глибоку посудину. Вливаємо по 2 ст. л. оцту та соєвого соусу, додаємо 1 ч.л. кунжуту. Цим заливаємо кабачки, ретельно перемішуємо і залишаємо у холодильнику на добу.


Цю страву можна використовувати як салат, так і як закуску.


Мініпіца з кабачків


  1. Беремо один середній кабачок, натираємо на тертці і залишаємо на 25 хв.


  1. Окремо нарізаємо на кружальця 150 не сосисок.


  1. Натираємо сир, з’єднуємо майонез і кетчуп для соусу. 


  1. З кабачків зливаємо сік, додаємо одне яйце, 3 ст. л. борошна, трохи меленого перцю і перемішуємо до однорідної консистенції.


  1. Робимо “палянички” діаметром 10 см і ставимо на розігріту пательню. Обсмажуємо з однієї сторони, перевертаємо і намащуємо соусом.


  1. Потім викладаємо сосиски і посипаємо сиром. Пательню накриваємо кришкою і на маленькому вогні смажимо до готовності.


  1. Перед подачею можна посипати зеленню.


Мариновані кабачки на зиму без стерилізації


Швидкий і зручний рецепт без стерилізації. Знадобиться:


  • 1,5–2 кг кабачків


  • 30 г кропу і 30 г петрушки


  • 2–3 зубчики часнику


  • 2–3 гвоздики


  • 5–6 горошин запашного перцю


  • 1 л води


  • 1 ст. л. солі


  • 2 ст. л. цукру


  • 1 ч. л. оцтової есенції на літрову банку


 


Кабачки нарізати кружальцями по 2 см, часник — навпіл. У стерильні банки викласти часник, зелень, кабачки, гвоздику й перець. Залити окропом, накрити і залишити на 10 хвилин.


Потім приготувати розсіл: у воду додати сіль і цукор, закип’ятити. Злити першу воду з банок і залити гарячим розсолом. Додати оцтову есенцію, закатати, перевернути й кілька разів обережно потрясти банку.


Кабачкова намазанка


Вам знадобиться: 


  • кабачок 250 г;

  • сіль 1/2 ч.л;

  • цукор 1 ч.л;

  • яблучний оцет 1 ст.л;

  • олія 1 ст.л;

  • часник 3 зубчики;

  • кріп 5 гілочок;

  • насіння соняшника 50 г;

  • хліб для подачі. 


 


Спосіб приготування 


Кабачок помити, витерти паперовим рушником, нарізати дрібним кубиком, перекласти в миску. 


Додати сіль, цукор, оцет, олію, січений кріп і часник. Дати постояти 1 годину, відцідити сік. 


Викласти на підсмажений шматок хліба, присипати подрібненим насінням соняшника.


Кабачки запечені з лимоном та часником


  • 2 кабачки

  • ½ ч. л. солі

  • 1 ч. л. суміші спецій “Копчена паприка, липа, материнка”

  • сік чверті лимона

  • 2 ст. л. ароматної олії

  • 3 зубчики часнику


 

Кабачки ретельно помийте та обсушіть, наріжте півкільцями, товщиною 2-3 см. Викладіть кабачки в миску, додайте ½ ч. л. солі, 1 ч. л. суміші спецій “Копчена паприка, липа, материнка”, сік чверті лимона, 3 розчавлені ножем зубчики часнику та 2 ст. л. олії. Перемішайте та залиште маринуватися на 10 хв. Викладіть кабачки на застелене пергаментом деко з пергаментом та запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хв (режим нагрів верх-низ). Подавайте гарячими з улюбленим соусом.


 









Джерело