Панкейки – це універсальна страва, яка ідеально підходить для сніданку або десерту.
Панкейки можна приготувати в різних варіантах і подати з різними начинками. Ми зібрали для вас п’ять цікавих рецептів, які задовольнять будь-які смакові вподобання.
1. Класичні панкейки
Це рецепт для тих, хто хоче приготувати класичні панкейки, як у кращих кафе.
Інгредієнти:
-
1 склянка борошна
-
1 ст. л. цукру
-
1 ч. л. розпушувача
-
1/2 ч. л. солі
-
1 яйце
-
3/4 склянки молока
-
2 ст. л. рослинної олії
-
1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
-
У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль.
-
В іншій мисці збийте яйце, молоко, олію і ваніль.
-
Об’єднайте сухі інгредієнти з рідкими, перемішуючи до однорідної консистенції. Тісто повинно бути трохи густим.
-
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість олії.
-
Ложкою викладайте тісто на сковороду і готуйте панкейки по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Подача: Подайте з медом, фруктами, ягодами або сиропом.
2. Панкейки з бананами
Цей варіант для любителів більш смачних і ніжних панкейків з додатковим смаком банана.
Інгредієнти:
-
1 склянка борошна
-
1 ст. л. цукру
-
1 ч. л. розпушувача
-
1/2 ч. л. солі
-
1 яйце
-
3/4 склянки молока
-
1 стиглий банан
-
2 ст. л. рослинної олії
Приготування:
-
Банан розімніть виделкою в пюре.
-
Змішайте всі сухі інгредієнти в окремій мисці.
-
У іншій мисці збийте яйце, молоко і розім’ятий банан.
-
Об’єднайте обидві суміші і перемішайте до однорідного тіста.
-
Смажте панкейки на розігрітій сковороді, додаючи по ложці тіста на кожен.
Подача: Подавайте з медом, йогуртом або додатковими бананами.
3. Панкейки з ягодами
Ці панкейки з ягодами – справжня насолода для любителів свіжих фруктів і ягід.
Інгредієнти:
-
1 склянка борошна
-
2 ст. л. цукру
-
1 ч. л. розпушувача
-
1/2 ч. л. ванільного цукру
-
1 яйце
-
3/4 склянки молока
-
1/2 склянки змішаних ягід (малина, чорниця, полуниця)
-
1 ст. л. олії
Приготування:
-
Змішайте сухі інгредієнти в мисці.
-
В окремій ємності збийте яйце з молоком і олією.
-
Додайте рідку суміш до сухих інгредієнтів і перемішайте.
-
На розігріту сковороду викладайте по ложці тіста, в середину кожного панкейка додавайте ягоди.
-
Смажте з обох боків до золотистої скоринки.
Подача: Посипте панкейки цукровою пудрою або подайте з додатковими ягодами та збитими вершками.
4. Веганські панкейки
Для веганів або тих, хто уникає продуктів тваринного походження, цей рецепт стане справжнім відкриттям.
Інгредієнти:
-
1 склянка борошна
-
1 ст. л. цукру
-
1 ч. л. розпушувача
-
1/4 ч. л. солі
-
1 склянка рослинного молока (наприклад, з мигдаля або вівса)
-
2 ст. л. рослинної олії
Приготування:
-
Змішайте сухі інгредієнти в мисці.
-
Додайте рослинне молоко і олію, добре перемішайте.
-
Смажте панкейки на розігрітій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
Подача: Подавайте з кленовим сиропом, ягодами або горіхами.
5. Панкейки з шоколадом
Це ідеальний варіант для любителів шоколаду, який обов’язково сподобається як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти:
-
1 склянка борошна
-
2 ст. л. какао
-
1 ст. л. цукру
-
1 ч. л. розпушувача
-
1/2 ч. л. ванільного екстракту
-
1 яйце
-
1/2 склянки молока
-
1/4 склянки шоколадних чіпсів
-
2 ст. л. олії
Приготування:
-
Змішайте сухі інгредієнти (борошно, какао, цукор, розпушувач).
-
В окремій ємності збийте яйце з молоком і ванільним екстрактом.
-
Об’єднайте обидві суміші і додайте шоколадні чіпси.
-
Смажте панкейки на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подача: Подавайте з додатковим шоколадним соусом, ванільним морозивом або збитими вершками.