Ось і настала осінь, а це означає, що час насолоджуватися домашньою випічкою. Пропонуємо вам декілька смачних рецептів булочок з корицею, які не залишать вас байдужими завдяки своєму неперевершеному аромату та смаку.
		
Фото: freepik com
Класичний рецепт булочок з корицею
Інгредієнти:
- 250 мл теплого молока;
- 7-9 г сухих дріжджів;
- 500 г борошна;
- 70 г цукру;
- Дрібка солі;
- 1 яйце;
- 80 г вершкового масла (розтоплене);
- кориця за смаком.
Спосіб приготування:
- Приготуйте опару, для цього в мисці змішайте тепле молоко, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Залиште на 15 хвилин.
- В іншій ємності змішайте 250 г борошна, 60 г цукру, дрібку солі, яйце та розтоплене масло.
- З’єднайте цю масу з опарою, потім додайте ще 250 г борошна.
- Вимішайте тісто і залиште у змащеній олією мисці на 1-1,5 години в теплому місці (можна накрити рушником).
- Коли тісто підніметься, розкачайте його в прямокутник, змастіть вершковим маслом, посипте корицею з цукром (за смаком) і заверніть у рулет. Наріжте на шматочки і викладіть на пергамент.
- Дайте булочкам піднятися ще на 20 хвилин, потім випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 20-25 хвилин.
Булочки з корицею та вершковим сиром
Інгредієнти:
- 320 г борошна;
- 4 г солі;
- 50 г цукру;
- 8 г сухих дріжджів;
- 1 яйце;
- 40 г вершкового масла;
- 180 г молока.
Начинка:
- 60 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 15 г кориці.
Крем:
- 180 г крем-сиру;
- 100 г цукрової пудри;
- 60 г вершків 33-36%;
- 50 г молока для змащення перед випічкою.
Спосіб приготування:
- Замісити тісто, дати піднятися 45 хвилин у теплому місці.
- Для начинки змішайте м’яке масло, цукор та корицю.
- Розкатайте тісто, змастіть начинкою, згорніть у рулет та наріжте на 10 порцій.
- Змастіть молоком і випікайте протягом 30 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.
- Приготуйте крем, змішавши вершки, пудру та крем-сир.
- Змастіть булочки кремом одразу після випічки.
Булочки з корицею та кремом
Інгредієнти:
- 180 мл молока;
- 1 яйце;
- 50 г цукру;
- 40 г вершкового масла;
- 4 г солі;
- 320 г борошна;
- 8 г сухих дріжджів.
Начинка:
- 60 г м’якого вершкового масла;
- 100 г коричневого цукру;
- 15 г кориці.
Топінг:
- 100 г вареної згущенки, горіхи (за бажанням).
Крем:
- 30 г вершків 33%;
- 80 г крем-сиру;
- 60 г цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- Замісити однорідне тісто та залишити на 1 годину у теплому місці.
- Розкатати тісто у прямокутник, змастити начинкою, скрутити в рулет і нарізати на 8 рівних частин.
- Випікати при 180°С до рум’яного кольору.
- Закрити булочки згущенкою та горіхами.
- Для крему збити всі інгредієнти до стійких піків і нанести на булочки.
Булочки з яблуками і корицею
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 7 г сухих дріжджів (20 г свіжих);
- 80 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 0,5 ч. л. солі;
- 500 г борошна;
- 260 мл молока.
Начинка:
- 1 велике яблуко;
- 2 ч. л. кориці;
- 50 г вершкового масла (розтопленого);
- 100 г цукру.
Спосіб приготування:
- До теплого молока додайте дріжджі та цукор, залиште на 10-15 хвилин, щоб активувати дріжджі.
- До опари додайте яйце, розтоплене масло, сіль і повільно вводьте борошно. Вимішайте тісто і поставте у тепле місце на 1 годину.
- Розкачайте тісто, змастіть розтопленим маслом і посипте сумішшю цукру і кориці.
- Викладіть яблука, надріжте рулет на порції і викладіть у форму.
- Випікайте за температури 180°С протягом 20-25 хвилин (перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою).
Булочки з корицею з листкового тіста
Інгредієнти:
- Упаковка листкового тіста;
- 50 г вершкового масла;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. кориці;
- 5 ст. л. сметани;
- 5 ст. л. згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Розкачайте листкове тісто.
- Розтопіть масло, додайте цукор та корицю, перемішайте.
- Намажте отриману масу на тісто, скрутіть у рулетик, наріжте на шматки по 4-5 см. Випікайте протягом 30-40 хвилин при 180°С.
- Зробіть помадку зі сметани та сгущеного молока. Після випікання полийте булочки помадкою і допечіть ще на 5 хвилин при 200°С.
Рецепти з cookpad.com.ua















