Корицеві булочки: секрети ароматної осінньої випічки

Ось і настала осінь, а це означає, що час насолоджуватися домашньою випічкою. Пропонуємо вам декілька смачних рецептів булочок з корицею, які не залишать вас байдужими завдяки своєму неперевершеному аромату та смаку.

Фото: freepik com

Класичний рецепт булочок з корицею

Інгредієнти:

  • 250 мл теплого молока;
  • 7-9 г сухих дріжджів;
  • 500 г борошна;
  • 70 г цукру;
  • Дрібка солі;
  • 1 яйце;
  • 80 г вершкового масла (розтоплене);
  • кориця за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте опару, для цього в мисці змішайте тепле молоко, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Залиште на 15 хвилин.
  2. В іншій ємності змішайте 250 г борошна, 60 г цукру, дрібку солі, яйце та розтоплене масло.
  3. З’єднайте цю масу з опарою, потім додайте ще 250 г борошна.
  4. Вимішайте тісто і залиште у змащеній олією мисці на 1-1,5 години в теплому місці (можна накрити рушником).
  5. Коли тісто підніметься, розкачайте його в прямокутник, змастіть вершковим маслом, посипте корицею з цукром (за смаком) і заверніть у рулет. Наріжте на шматочки і викладіть на пергамент.
  6. Дайте булочкам піднятися ще на 20 хвилин, потім випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 20-25 хвилин.

Булочки з корицею та вершковим сиром

Інгредієнти:

  • 320 г борошна;
  • 4 г солі;
  • 50 г цукру;
  • 8 г сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 40 г вершкового масла;
  • 180 г молока.

Начинка:

  • 60 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 15 г кориці.

Крем:

  • 180 г крем-сиру;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 60 г вершків 33-36%;
  • 50 г молока для змащення перед випічкою.

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто, дати піднятися 45 хвилин у теплому місці.
  2. Для начинки змішайте м’яке масло, цукор та корицю.
  3. Розкатайте тісто, змастіть начинкою, згорніть у рулет та наріжте на 10 порцій.
  4. Змастіть молоком і випікайте протягом 30 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.
  5. Приготуйте крем, змішавши вершки, пудру та крем-сир.
  6. Змастіть булочки кремом одразу після випічки.

Булочки з корицею та кремом

Інгредієнти:

  • 180 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 50 г цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 4 г солі;
  • 320 г борошна;
  • 8 г сухих дріжджів.

Начинка:

  • 60 г м’якого вершкового масла;
  • 100 г коричневого цукру;
  • 15 г кориці.

Топінг:

  • 100 г вареної згущенки, горіхи (за бажанням).

Крем:

  • 30 г вершків 33%;
  • 80 г крем-сиру;
  • 60 г цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  1. Замісити однорідне тісто та залишити на 1 годину у теплому місці.
  2. Розкатати тісто у прямокутник, змастити начинкою, скрутити в рулет і нарізати на 8 рівних частин.
  3. Випікати при 180°С до рум’яного кольору.
  4. Закрити булочки згущенкою та горіхами.
  5. Для крему збити всі інгредієнти до стійких піків і нанести на булочки.

Булочки з яблуками і корицею

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 7 г сухих дріжджів (20 г свіжих);
  • 80 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 500 г борошна;
  • 260 мл молока.

Начинка:

  • 1 велике яблуко;
  • 2 ч. л. кориці;
  • 50 г вершкового масла (розтопленого);
  • 100 г цукру.

Спосіб приготування:

  1. До теплого молока додайте дріжджі та цукор, залиште на 10-15 хвилин, щоб активувати дріжджі.
  2. До опари додайте яйце, розтоплене масло, сіль і повільно вводьте борошно. Вимішайте тісто і поставте у тепле місце на 1 годину.
  3. Розкачайте тісто, змастіть розтопленим маслом і посипте сумішшю цукру і кориці.
  4. Викладіть яблука, надріжте рулет на порції і викладіть у форму.
  5. Випікайте за температури 180°С протягом 20-25 хвилин (перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою).

Булочки з корицею з листкового тіста

Інгредієнти:

  • Упаковка листкового тіста;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. кориці;
  • 5 ст. л. сметани;
  • 5 ст. л. згущеного молока.

Спосіб приготування:

  1. Розкачайте листкове тісто.
  2. Розтопіть масло, додайте цукор та корицю, перемішайте.
  3. Намажте отриману масу на тісто, скрутіть у рулетик, наріжте на шматки по 4-5 см. Випікайте протягом 30-40 хвилин при 180°С.
  4. Зробіть помадку зі сметани та сгущеного молока. Після випікання полийте булочки помадкою і допечіть ще на 5 хвилин при 200°С.

Рецепти з cookpad.com.ua