Топ-5 рецептів смачних панкейків, які можна приготувати вдома

Панкейки – це універсальна страва, яка ідеально підходить для сніданку або десерту.

Панкейки можна приготувати в різних варіантах і подати з різними начинками. Ми зібрали для вас п’ять цікавих рецептів, які задовольнять будь-які смакові вподобання.

1. Класичні панкейки

Це рецепт для тих, хто хоче приготувати класичні панкейки, як у кращих кафе.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 1/2 ч. л. солі

  • 1 яйце

  • 3/4 склянки молока

  • 2 ст. л. рослинної олії

  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль.

  2. В іншій мисці збийте яйце, молоко, олію і ваніль.

  3. Об’єднайте сухі інгредієнти з рідкими, перемішуючи до однорідної консистенції. Тісто повинно бути трохи густим.

  4. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість олії.

  5. Ложкою викладайте тісто на сковороду і готуйте панкейки по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Подача: Подайте з медом, фруктами, ягодами або сиропом.

2. Панкейки з бананами

Цей варіант для любителів більш смачних і ніжних панкейків з додатковим смаком банана.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 1/2 ч. л. солі

  • 1 яйце

  • 3/4 склянки молока

  • 1 стиглий банан

  • 2 ст. л. рослинної олії

Приготування:

  1. Банан розімніть виделкою в пюре.

  2. Змішайте всі сухі інгредієнти в окремій мисці.

  3. У іншій мисці збийте яйце, молоко і розім’ятий банан.

  4. Об’єднайте обидві суміші і перемішайте до однорідного тіста.

  5. Смажте панкейки на розігрітій сковороді, додаючи по ложці тіста на кожен.

Подача: Подавайте з медом, йогуртом або додатковими бананами.

3. Панкейки з ягодами

Ці панкейки з ягодами – справжня насолода для любителів свіжих фруктів і ягід.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна

  • 2 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 1/2 ч. л. ванільного цукру

  • 1 яйце

  • 3/4 склянки молока

  • 1/2 склянки змішаних ягід (малина, чорниця, полуниця)

  • 1 ст. л. олії

Приготування:

  1. Змішайте сухі інгредієнти в мисці.

  2. В окремій ємності збийте яйце з молоком і олією.

  3. Додайте рідку суміш до сухих інгредієнтів і перемішайте.

  4. На розігріту сковороду викладайте по ложці тіста, в середину кожного панкейка додавайте ягоди.

  5. Смажте з обох боків до золотистої скоринки.

Подача: Посипте панкейки цукровою пудрою або подайте з додатковими ягодами та збитими вершками.

4. Веганські панкейки

Для веганів або тих, хто уникає продуктів тваринного походження, цей рецепт стане справжнім відкриттям.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 1/4 ч. л. солі

  • 1 склянка рослинного молока (наприклад, з мигдаля або вівса)

  • 2 ст. л. рослинної олії

Приготування:

  1. Змішайте сухі інгредієнти в мисці.

  2. Додайте рослинне молоко і олію, добре перемішайте.

  3. Смажте панкейки на розігрітій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.

Подача: Подавайте з кленовим сиропом, ягодами або горіхами.

5. Панкейки з шоколадом

Це ідеальний варіант для любителів шоколаду, який обов’язково сподобається як дорослим, так і дітям.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна

  • 2 ст. л. какао

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту

  • 1 яйце

  • 1/2 склянки молока

  • 1/4 склянки шоколадних чіпсів

  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  1. Змішайте сухі інгредієнти (борошно, какао, цукор, розпушувач).

  2. В окремій ємності збийте яйце з молоком і ванільним екстрактом.

  3. Об’єднайте обидві суміші і додайте шоколадні чіпси.

  4. Смажте панкейки на середньому вогні до золотистої скоринки.

Подача: Подавайте з додатковим шоколадним соусом, ванільним морозивом або збитими вершками.

Джерело