Найкращі безцукрові фруктові десерти: здорові та прості рецепти

Фрукти та ягоди – це натуральні джерела солодощів, які можуть замінити цукор у різних десертах.

Ілюстративне фото / Unsplash

Ми підготували добірку фруктових десертів без цукру, які легко можна приготувати вдома й насолоджуватися без зайвих переживань.

Домашня пастила

Щоб зробити домашню пастилу без цукру, вам знадобляться яблука (або інші фрукти та ягоди) та вода. На 1 кг яблук потрібно 250 мл води.

Яблука миємо, нарізаємо на маленькі шматочки, видаляємо серцевину. Перекладаємо в каструлю, додаємо воду і варимо на малому вогні, поки яблука не розм’якнуть і вода не випарується.

Після цього яблука перебиваємо блендером до отримання однорідної маси. Шкірку можна не знімати, але якщо вона не до вподоби, то яблука можна протерти через сито.

Готову масу розподіляємо на деко з пергаментом (краще використовувати вощений папір).

Далі пастилу можна випікати при 100°С протягом 8-10 годин (рецепт від Євгена Клопотенка) або при 130°С орієнтовно 1,5 години, при цьому дверцята духовки слід трохи прочинити. За першого варіанту пастила повністю висохне і буде готова до вживання, а при другому — її потрібно ще залишити на деякий час при кімнатній температурі, щоб вона охолола і затверділа.

Печені яблука з корицею та горіхами

Потрібно 4 середніх яблука, 2 столові ложки подрібнених горіхів (мигдаль або волоські) та 1 чайна ложка кориці.

Духовку розігріваємо до 180°С.

Виймаємо серцевину яблук і заповнюємо їх подрібненими горіхами, зверху посипаємо корицею.

Викладаємо яблука на деко та запікаємо в духовці 20-30 хвилин, поки вони не розм’якнуть.

За бажанням, яблука можна полити медом.

Вівсяне печиво з бананом

Для рецепту знадобляться 2 стиглі банани, 1 склянка вівсяних пластівців та ½ склянки горіхів або родзинок.

Банани розминаємо в пюре, додаємо вівсяні пластівці та інші інгредієнти.

Готову масу формуємо у вигляді маленьких печенюк і викладаємо на деко.

Ставимо деко в розігріту до 180°С духовку та випікаємо 15-20 хвилин.

Банановий кекс з горіхами та сухофруктами

Знадобиться: 1 банан (краще перестиглий), 1 яйце, 2 столові ложки йогурту, 70 г вівсяного борошна, 20 г волоських горіхів і 50 г чорносливу.

У блендері змішуємо банан і яйце. Цю масу переливаємо у посуд для замішування тіста.

Додаємо йогурт і вівсяне борошно. Добре перемішуємо тісто.

Чорнослив заливаємо окропом, щоб він розм’як, а потім нарізаємо на шматочки. Подрібнюємо горіхи і все це додаємо до тіста. Ретельно перемішуємо.

Духовку розігріваємо до 180°С. Викладаємо тісто у велику форму для кексу, рівномірно розподіляємо й випікаємо близько 30 хвилин.

Чіа-пудинг

Знадобиться: 2 столові ложки насіння чіа, 150 мл кокосового молока та 1 банан.

Насіння чіа заливаємо кокосовим молоком і залишаємо на ніч у холодильнику.

Банан збиваємо блендером або виделкою. Викладаємо у стакан.

Зверху виливаємо молоко з чіа.

Можна прикрасити шматочками банана.

Цукерки з фініків

Потрібно лише 200 г фініків, 100 г грецьких горіхів та 2 столові ложки какао.

Подрібнюємо горіхи у блендері, додаємо ретельно вимиті та очищені від кісточок фініки та какао.

Збиваємо все до однорідної маси.

З отриманої суміші формуємо цукерки, обвалюємо їх у какао.

Цукерки готові до вживання.

Рецепти для поціновувачів кухні на Cookpad.